Усі результати пошуку →
    По вашому запиту нічого не знайдено. Уточніть свій запит
    phone
    Телефони
    по Україні
    (044) 377-51-55
    Напишіть нам
    Написать в Telegram
    2
    Укр
    • Графік роботи кол-центра: 9:00 - 19:00
    • Графік роботи магазинів:
      • м.Київ, вул. Ушинського, 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, пр-т Академіка Палладіна, 24: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, вул. Довженко, 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, пр-т Степана Бандери, 8: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м. Київ, вул. Гетьмана Павла Полуботка, 90A: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м. Київ, вул. Срібнокільська, 5Б: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: Вихідний
      • м. Київ, Печерська пл., 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: Вихідний
    Фільтри

    Як вибрати кронштейн для телевізора?

    Сучасний інтер'єр квартири або будинку може бути нестандартним. Тому не дивно, що під час реалізації оригінальних дизайнерських задумок до розміщення телевізора підходять по-різному: вішають ТВ на стелю, на стіни, в кутку тощо. У втіленні різних ідей допомагають кронштейни – спеціальні пристосування для кріплення телевізора.

    кріплення для ТВ в інтер'єрі

    Комфорт при перегляді улюбленого каналу залежить як від якості телевізора, так і його розташування. А останні моделі телевізорів, як правило, плоскопанельні. Це дає додаткову перевагу у виборі місця для улюбленого ТВ. Кронштейни – це хороший спосіб заощадити місце в приміщенні, уберегти дорогу техніку від домашніх тварин або маленьких, допитливих дітей. Які бувають кронштейни і як у всьому різноманітті моделей знайти оптимальне рішення, і піде мова.

    Види кронштейнів за можливістю трансформації

    Існує кілька типів кріплень для телевізорів, виходячи з кількості ступенів свободи і того, в яких площинах можна повертати екран після фіксації:

    • фіксовані;
    • похилі;
    • похило-поворотні.

    Фіксовані (або статичні) кріплення – найбільш прості, надійні і компактні кронштейни. Телевізор закріплюють паралельно стіні, після чого його не можна нахилити або повернути. Найчастіше фіксовані кронштейни використовують для великогабаритних пристроїв.

    вибір фіксованого кріплення ТВ

    фиксований кронштейн для телевизора

    Похилий тип найпоширеніший. Його зручність полягає в можливості змінювати вертикальний кут нахилу ТВ. Нахиливши екран вгору/вниз, ви забезпечуєте комфортний перегляд, ваши очі та шия менше втомлюються під час перегляду. Також це дозволяє зменшити кількість відблисків від попадання сонячних променів або електричного світла.

    вибір похилого кріплення ТВ

    похилий кронштейн для телевизора

    Похило-поворотні кронштейни дають можливість змінювати кут перегляду як по вертикалі, так і в горизонтальній площині. Це головна перевага кріплення – широкі можливості для регулювання положення телевізора. Універсальний і багатофункціональний кронштейн дозволяє розташовувати «блакитний екран» під потрібним кутом, і змінювати його в залежності від точки перегляду, зросту глядачів та інших факторів.

    вибір похило-поворотного кріплення ТВ

    похило-поворотний кронштейн для телевизора

    Тип кріплення, або місце встановлення

    Розподіл за цією ознакою пов'язаний з тим, де ви плануєте розмістити пристрій. Найпоширеніші рішення:

    • настільні – підходять, коли мова йде про ТВ з невеликою діагоналлю. Наприклад, якщо ви хочете використовувати телевізор замість монітора. Багато моделей настільних кронштейнів дозволяють виставити потрібну висоту і вільно повертати екран;
    • настінні – найпопулярніші моделі з універсальним функціоналом. Дозволяють закріпити ТВ практично на будь-якій горизонтальній поверхні, підібрати оптимальну висоту. Єдине, потрібно враховувати – між задньою панеллю техніки і стіною буде невеликий зазор, впритул закріпити телевізор не можна;
    • стельові – виручать в ситуаціях, коли на стіні місця під ТВ немає. Також їх зручно використовувати в приміщеннях з високими стелями, для економії простору;
    • підлогові – мобільні й компактні стійки. Відмінно підходять для великогабаритних пристроїв, коли для столика або тумби немає місця. Правда, якщо в будинку є маленькі діти або домашні тварини, вони можуть перекинути таке кріплення разом з телевізором.

    Також варто згадати більш рідкісні, але іноді затребувані колонні системи і кронштейни для труб.

    При виборі кріплення за цією ознакою орієнтуйтеся на дизайн приміщення, продумайте зручні точки перегляду.

    Стандарт VESA

    Про що мова? Про міжнародний стандарт під назвою FDMI, затверджений компанією VESA в 1997 році. Це дозволило створити єдину систему кріплень для ТВ виробництва різних брендів і забезпечити сумісність їх усіх. Стандарт враховує такі технічні характеристики, як:

    • відстані між кріпильними отворами;
    • сумісність з діагоналями пристроїв;
    • діаметр болтів та іншої фурнітури;
    • навантаження, яке може витримати кронштейн (вага техніки).

    При цьому користувачам рідко потрібні всі подробиці, досить відстані між кріпильними отворами. Наприклад, VESA 100x100 або VESA 400x600.

    стандарт vesa кронштейнов

    При виборі кронштейна досить знати, які стандарти VESA підтримує ваш телевізор. Можна подивитися в інструкції або знайти наклейку на задній панелі. В крайньому випадку – взяти лінійку і виміряти відстань між монтажними отворами (в міліметрах) самостійно. Це і буде потрібний вам стандарт VESA.

    Що ще врахувати при виборі кронштейна

    З основними характеристиками ми вже розібралися. Але, щоб досягти максимальної сумісності і комфорту у використанні, зверніть також увагу на кілька технічних нюансів.

    Вага телевізора. Всі кронштейни розраховані на певну вагу техніки, перевищувати який не можна. Варто навіть передбачити запас міцності, близько 20-25%, щоб кріплення було максимально надійним.

    Підтримувані розміри діагоналі. Зазвичай досить вибрати відповідний стандарт VESA. Але якщо ви, наприклад, не можете визначитися між декількома моделями кронштейнів, зверніть увагу ще й на підтримувані фіксатором діагоналі. Це допоможе відсіяти непотрібні у вашому випадку варіанти.

    Матеріал кріплення. Найчастіше це сталь, іноді – більш легкий алюміній, в окремих випадках на масивних кронштейнах передбачені скляні полиці.

    Колір виробу. Абсолютно неважливий, якщо кронштейн повністю схований за екраном. Але підлогові стійки й інші видимі моделі логічно вписати в інтер'єр приміщення, і колір буде важливим критерієм.

    Часті питання про кронштейни

    ❤️ На кронштейн можна повісити тільки телевізор?

    Ні, зафіксувати можна багато видів техніки. Існують кронштейни для моніторів ПК, ТВ-тюнерів, мікрохвильовок і навіть велосипедів.

    ❤️ Який кронштейн для телевізора краще?

    Залежить від моделі телевізора, місця установки та інших параметрів. При виборі варто звернути увагу на кронштейни виробництва Квадо, Brateck, ITech.

    ❤️ Які недоліки є у кріплень для телевізорів?

    Правильно підібраний кронштейн зручний, безпечний і надійний. Єдине, в моделях з невеликою кількістю ступенів свободи обмежений доступ до задньої панелі телевізора, не завжди зручно підключати флешку, ТВ-тюнер, інші пристрої.
    Опублікував: ; Останнє редагування: 2021-11-25
    Поділитися в соціальних мережах
    Поділитися в Facebook Поделиться в Viber Поделиться в Telegram