Усі результати пошуку →
    По вашому запиту нічого не знайдено. Уточніть свій запит
    phone
    Телефони
    по Україні
    (044) 377-51-55
    Напишіть нам
    Написать в Telegram
    2
    Укр
    • Графік роботи кол-центра: 9:00 - 19:00
    • Графік роботи магазинів:
      • м.Київ, вул. Ушинського, 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, пр-т Академіка Палладіна, 24: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, вул. Довженко, 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, пр-т Степана Бандери, 8: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м. Київ, вул. Гетьмана Павла Полуботка, 90A: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м. Київ, вул. Срібнокільська, 5Б: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: Вихідний
      • м. Київ, Печерська пл., 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: Вихідний
    Фільтри

    Що обрати, навушники чи гарнітуру?

    Зміст

    Прослуховування аудіозаписів на стаціонарному Hi-Fi обладнанні може сильно докучати оточуючим, так як Ваші музичні уподобання сподобаються далеко не кожному.  Досвідчені меломани вже давно знайшли вихід з цієї ситуації і слухають свої улюблені треки де завгодно, вибирають комфортну гучність і при цьому не зважають на думку оточуючих. І головним атрибутом такої розбещеності є навушники.

    Навушники - це пара малопотужних широкосмугових динаміків спрямованої дії, використовуються для прослуховування аудіо доріжок і встановлюються безпосередньо в вуха.

    Поговорити по мережі Skype, вести активне спілкування під час комп'ютерної гри, підтримувати телефонну розмову і при цьому мати вільні руки, всі ці завдання зможе вирішити різновид навушників - гарнітура.

    Навушники

    Гарнітура - пристрій в конструкцію якого включений мікрофон, а також один або два навушника. Основне завдання - прийом і передача голосових повідомлень.

    Перше питання, яке може прийти в голову - "В чому ж полягає різниця між навушниками та гарнітурою?". Часом візуально відрізнити ці два пристрої практично неможливо, і тільки при ретельному огляді стає ясно, що головна відмінність - це наявність мікрофона або, відповідно, його відсутність. За допомогою гарнітури також можна прослуховувати музику, але заточена вона під відтворення голосу і працює в високому діапазоні частот. А ось хороший біт і об'ємний ефект здатні генерувати тільки навушники в силу своїх конструктивних особливостей. У більш спрощеному і компактному варіанті гарнітура може мати тільки один динамік, що дозволяє обмінюватися голосовими повідомленнями і при цьому контролювати навколишнє оточення.

    гарнитура

    Варіанти підключення навушників і гарнітури

    Існує два способи підключення:

    Дротовий. Підключити пристрій можна за допомогою дроту, зі штекером на кінці. У 95 відсотках продукції, що випускається присутній стандарт 3.5 мм mini jack. В інших випадках використовується специфічний коннектор, який заточений під конкретну модель апаратури. 

    проводные наушники

    Цей спосіб привертає низькою вартістю його реалізації, але постійно плутаючийся провід став страшним сном не для одного любителя музики.

    Бездротовий. Для транслювання сигналу використовуються мережі в якій немає кабелів:

    • Bluetooth-канал. Найпопулярніший спосіб передачі даних. Однойменним модулем оснащена вся сучасна портативна техніка, починаючи від смартфона, закінчуючи ноутбуком. Це не найшвидша мережу, але досить стабільна і забезпечує покриття радіусом до 10 метрів, в окремих випадках - більше. Не витрачає багато енергії, а значить не потрібен потужне джерело живлення.
    • Мережа Wi-Fi. Відрізняється великою швидкістю передачі сигналу і величезною площею покриття. Сигнал спокійно може долати бетонні перекриття та гіпсові перегородки. Головний мінус - ціна і дорогий ремонт. Плюси - надійність, стабільність, швидкість.
    • Радіоканал. Рідко зустрічається і має вкрай низьке поширення, так як потрібна додаткова радіостанція. Згенерований сигнал можна передавати на відстань в кілька сотень метрів без втрати його вихідної конфігурації.  Велика надійність, але низька практичність.
    • IR-підключення. "Стародавній" спосіб підключення, зв'язок вкрай нестабільний і охоплює радіус не більше 3-4 метрів, при цьому парні пристрої повинні весь час перебувати в прямої видимості відносно один одного.

    Бездротові мережі дозволяють відмовитися від надокучливих дротів остаточно, але потрібне ще додаткове джерело енергії у вигляді акумулятора, який періодично потрібно заряджати.

    беспроводные наушники

    На що звертати увагу при виборі навушників і гарнітури

    Вибір в цій сфері товарів різноманітний і для того щоб не зробити помилку при покупці потрібно врахувати кілька важливих нюансів:

    • Призначення. Для того щоб просто насолоджуватися якісним стереозвуком і насиченою палітрою видобутих частот знадобляться навушники з великими і продуктивними накладними динаміками. Для ранкових пробіжок і прослуховування аудіокниг в метро більше підійдуть компактні "крапельки".
    • Вбудований мікрофон. Якщо пристрій буде використовуватися тільки для прослуховування аудіофайлів, то мікрофон буде зайвим і переплачувати за нього не варто. Коли ж потрібно постійно вести переговори в скайпі або в мобільній мережі, то переговорний приймач - обов'язковий.
    • Сумісність. Понад десять років тому існував єдиний провідний стандарт підключення. Тепер же цифрова мобільна техніка має один або кілька способів трансляції сигналів і це потрібно безумовно враховувати. Так як, наприклад, власники "яблук" не з чуток знають про примхи своїх пристроїв в цьому плані.
    • Чутливість. Цей параметр навушників і гарнітури, який характеризує їх потужність. Відповідно, чим більше чутливість динаміків, тим голосніше вони зможуть відтворювати звук. Нагадаємо що при подачі живлення на випромінювач буде створюватися звуковий тиск, а взагалі цей процес визначає чутливість.
    • Час автономної роботи. Цей фактор доступний тільки до бездротових пристроїв. Від ємності акумулятора буде залежати тривалість автономної роботи пристрою. В якості накопичувача енергії часто застосовують літій полімерні батареї, так як вони можуть з легкістю розміщуватися в компактній техніці. В середньому акумулятор розрахований на 4-5 годин прослуховування музики або 20-25 годин роботи в режимі розмови.
    • Спосіб управління. Провідні навушники можуть включати в свою конструкцію регулятор гучності, а гарнітура в доповненні ще мати кнопку відповіді і завершення розмови.  Бездротові конкуренти наділені різношерстним функціоналом і в окремих випадках укомплектовані навіть голосовим помічником і сенсорним управлінням.

    Большие наушники

    Класифікація навушників

    Більшість навушників розділяється на 2 класи:

    • Накладні навушники мають масивну сполучну дугу і великі динаміки з м'якими подушечками. Такий тип часто використовується в стаціонарних умовах або в якості робочого інструменту співробітників call центру. Але зустрічаються такі моделі і серед повсякденних навушників, які виконані в класичному стилі.
    • "Крапельки" встановлюються в вушну раковину і утримуються за рахунок анатомічних особливостей людини. Також можуть мати м'які змінні подушки. Яскравим прикладом можна вважати бездротові bluetooth навушники Airpods. Це вдала і поширена конфігурація навушника. Варіанти з додатковою дужкою часто зустрічаються в одноканальних бездротових гарнітурах.

    Вакуумні навушники дозволяють з головою зануритися в музичну атмосферу.  За рахунок того, що навушники вставляються у вушний канал, виключаються сторонні шуми, які не змішуються з відтвореними аудіотреком.

    Опублікував: ; Останнє редагування: 2021-11-25
    Поділитися в соціальних мережах
    Поділитися в Facebook Поделиться в Viber Поделиться в Telegram