Усі результати пошуку →
    По вашому запиту нічого не знайдено. Уточніть свій запит
    phone
    Телефони
    по Україні
    (044) 377-51-55
    Напишіть нам
    Написать в Telegram
    2
    Укр
    • Графік роботи кол-центра: 9:00 - 19:00
    • Графік роботи магазинів:
      • м.Київ, вул. Ушинського, 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, пр-т Академіка Палладіна, 24: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, вул. Довженко, 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, пр-т Степана Бандери, 8: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м. Київ, вул. Гетьмана Павла Полуботка, 90A: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м. Київ, вул. Срібнокільська, 5Б: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: Вихідний
      • м. Київ, Печерська пл., 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: Вихідний
    Фільтри

    Огляд нової ігрової відеокарти NVidia GEFORCE RTX 3090

    Один з найбільших гравців на світовому ринку відеокарт — nVIDIA — анонсувала лінійку пристроїв нового покоління GEFORCE RTX 30xx. Флагманська модель серії отримала назву NVidia GEFORCE RTX 3090. Базові характеристики і можливості цього воістину монстра комп'ютерних комплектуючих розглянемо в цій статті блогу АКС.

    Специфікації та сумісність NVidia GEFORCE RTX 3090

    Список сухих характеристик новинки включає:

    • ядра NVIDIA CUDA 10496;
    • тактова частота становить до 1.7 ГГц;
    • обсяг вбудованої відеопам'яті — значних 24 Gb;
    • тип пам'яті — останнє покоління GDDR6X.

    Природно, щоб система коректно працювала, інші комплектуючі вашого ПК повинні відповідати параметрам відеокарти. Наприклад, від блоку живлення тільки для власне відеокарти буде потрібно повних 750 Вт (інтерфейс підключення — два коннектора PCIe 8 pin).

    GEFORCE RTX 3090 в збірці

    Значні габарити плати (313х138 мм) займуть три слота розширення. Без відповідного корпусу вам просто нікуди буде її встановити. Що стосується материнської плати, то на виставковому стенді під час презентації новинки використовувалася збірка на базі ASUS Prime.

    Архітектура відеокарти

    У порівнянні з попередніми серіями, NVidia GEFORCE RTX 3090 мінімум в два рази швидше. Це стосується всієї архітектури — від нових SM процесорів, які підтримують прискорений FP32, до тензорних ядер третього покоління для роботи з внутрішнім ПЗ.

    Архітектура nVidia Ampere

    Набір технологій і підтримка кращих графічних показників

    Крім вдосконаленого техпроцесу, за яким виготовили фізичну основу RTX 3090, високу продуктивність відеокарти забезпечують і програмні алгоритми на базі штучного інтелекту.

    Технологія прискорення DLSS

    Істотний приріст якості графіки без фризів і затримок забезпечує технологія NVIDIA DLSS. Використовуючи нейросеть з глибоким рівнем навчання, DLSS істотно збільшує розкадрування з одночасним підвищенням якості кожного окремо взятого кадру. Для повноцінної роботи алгоритмів ШІ виділені окремі (тензорні) GPU.

    Трасування променів

    Сучасні ігри прагнуть до максимальної реалістичності картинки. Чимале значення в цій справі надає технологія трасування променів — моделювання поведінки світла з урахуванням реальних фізичних показників. Відеокарта GEFORCE RTX 3090 промалює максимально природне освітлення і гру світлотіні навіть в самих графічно «важких» іграх.

    Роздільна здатність 8K HDR

    Стандартом 4K вже мало кого можна здивувати. Сучасна відповідь геймерів і дизайнерів — роздільна здатність 8K. Новинка без питань і затримок відтворює деталізовану картинку навіть в насичених динамічних сценах. А для передачі даних буде потрібен всього один кабель HDMI 2.1.

    Запис графіки з високою роздільною здатністю полегшує функція ShadowPlay в додатку GeForce Experience. А плавне відтворення контента гарантує декодуючий модуль AV1.

    Кому підійде нова NVidia GEFORCE RTX 3090

    Новинка розрахована, в першу чергу, на геймерів. Причому саме тих користувачів, які не підуть навіть на найменші компроміси. Проте, відеокарта буде цікава не тільки любителям віртуальних баталій.

    Творча робота з графікою

    Природно, враховуючи потужності GeForce RTX 3090, про обмеження при роботі з графічними і відеоредакторами не може бути й мови. Крім того, алгоритми базового штучного інтелекту забезпечують прискорене виконання всіх функцій при обробці графіки. Також полегшують роботу з контентом спеціальні інструменти, які надає платформа NVIDIA Studio. Там же можна отримати всі необхідні драйвери. Все разом це гарантує високу продуктивність навіть в таких ресурсномістких завданнях, як рендеринг 3D-сцен або обробка відеофайлів формату 8K.

    Стрім професійного рівня

    Любите не тільки самі насолоджуватися віртуальними перемогами, але і хвалитися ними перед іншими? Відеокарти серії GeForce RTX 30 розроблені з урахуванням потреб навіть найвибагливіших стримерів. Пристрої підтримують апаратне кодування і декодування нового покоління, що гарантує передачу найдрібніших деталей геймплея. Про падіння FPS або розриви картинки можна сміливо забути навіть при максимально «викручених» налаштуваннях.

    Також до ваших послуг фірмовий додаток NVIDIA Broadcast, що дозволяє підключити до процесу запису ШІ. Крім прямого захоплення аудіо і відео, запис можна доповнити:

    • віртуальним фоном;
    • кадруванням (обрізанням до заданого формату) картинки з веб-камери в автоматичному режимі;
    • чищенням шумів мікрофона.

    З такими потужностями і інструментами будь-який стрім буде на висоті, навіть якщо раніше ви не брали професійні висоти в цій справі.

    Що почому?

    Початок офіційного продажу GeForce RTX 3080 спочатку було заявлено на 17 вересня, а флагманської моделі GeForce RTX 3090 — 24 вересня 2020 року. Однак з 18 числа по Мережі почали гуляти не хвалькуваті відгуки, а меми на кшталт «Geforce 3080 дуже дивний предмет. Він начебто є, але його ніби немає». Маленька початкова партія пристроїв, політика компанії, спрямована на підігрів попиту, або інші причини відклали старт продажів, поки сказати складно. На момент написання статті користувачам залишалося лише моніторити великі онлайн-платформ і облизуватися на привабливі характеристики новинки.

    Користувачі з нетерпінням чекають, коли зможуть потримати GeForce RTX 3090 в руках.

    Що ж стосується вартості, очікуваний цінник на GeForce RTX 3090 становить до 1500-1800 доларів (приблизно 50 000 гривень у національній валюті). Чи варта вона того? Мабуть так, якщо ви не готові на компроміси в питаннях якості графіки і продуктивності системи.

    Опублікував: ; Останнє редагування: 2021-11-25
    Поділитися в соціальних мережах
    Поділитися в Facebook Поделиться в Viber Поделиться в Telegram