Усі результати пошуку →
    По вашому запиту нічого не знайдено. Уточніть свій запит
    phone
    Телефони
    по Україні
    (044) 377-51-55
    Напишіть нам
    Написать в Telegram
    2
    Укр
    • Графік роботи кол-центра: 9:00 - 19:00
    • Графік роботи магазинів:
      • м.Київ, вул. Ушинського, 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, пр-т Академіка Палладіна, 24: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, вул. Довженко, 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, пр-т Степана Бандери, 8: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м. Київ, вул. Гетьмана Павла Полуботка, 90A: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м. Київ, вул. Срібнокільська, 5Б: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: Вихідний
      • м. Київ, Печерська пл., 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: Вихідний
    Фільтри

    Детально про палатки

    Содержание

    палатка

    Складені конусом списи, вкриті шкурами тварин - такою була перша палатка, яка захищала від вітру і дощів мисливців, якi вистежували здобич. Через деякий час з'явилися шатри, які можна вважати прабатьками наметів. Вони служили житлом для кочових народів і для військових.

    Сучасні намети призначені для відпочиваючих, на березі моря або річки, а також для туристів, які готові в будь-який час року відправитися в захоплюючий, а часом і екстремальний, похід в гори чи ліс, щоб насолодитися красою незайманої природи, пройти по незвіданих стежках і випробувати незабутні емоції.

    Для повноцінного відпочинку і максимально комфортної подорожі необхідно з особливою увагою підійти до вибору намету, так як він є одним з найважливіших атрибутів туристичного спорядження.

    Види наметів і особливості їх конструкцій

    Залежно від сезону, мети подорожі і кiлькостi людей, які будуть розміщуватися на нічліг, існують намети декількох видів:

    • палатка Outdoor, призначена для заміських пікніків і недовгих турпоходів в теплу пору року, є найпопулярнішою і вигідною, з точки зору зручності та економії, так як в ній оптимальним чином поєднуються комфортна конструкція, проста установка, невелика вага і доступна ціна.
    • палатка Adventure має зручну конструкцію, міцна і непромокальна, тому підходить для велосипедних і піших походів в міжсезоння, а також для відпочинку на воді.
    • палатка Expedition (Extreme) стала фаворитом у геологів, професійних альпіністів і бiльшостi туристів, які здійснюють дальні походи в будь-яку погоду.  Для зручного транспортування її вага не повинна перевищувати 5 кг, тому елементи стійкої конструкції виконані з легких і надійних матеріалів.
    • Camping - намет, який розрахований для сімейного відпочинку під час автомобільних подорожей. Він відрізняється підвищеним комфортом і великою площею. Як правило, в ньому є кілька спальних відділень, тамбур і два входи.

    Купить палатку

    Основні критерії при виборі намету

    Вибираючи намет, який пiд час відпочинку або далекої подорожі повинен буде замінити затишний будинок, слід орієнтуватися на такі основні критерії: сезонність, габаритні розміри, конструкція, кількість шарів і дизайн.

    Залежно від сезонного призначення численні моделі наметів діляться на: універсальні, які підходять для будь-якого часу року, зимові, трекінгові або літні, і намети, розраховані на три сезони (весна, осінь і літо).

    Що стосується габаритних розмірів намета, то при виборі слід орієнтуватися на можливе число відпочиваючих і кількість багажу, щоб умови проживання були максимально комфортними. Якщо спальне місце дитини може бути шириною 50 см, то для дорослої людини буде зручною ширина - не менше 70 см.

    Найбільш зручними вважаються намети, висота яких перевищує 120 см. Якщо для сім'ї з дітьми підійде один великий намет, то для повноцінного відпочинку великої компанії бажано віддати перевагу кільком дво- і тримісним наметовим «будиночкам».

    Конструкція такої споруди, як намет, складається з каркаса, дна, декількох дуг, одного або двох входів, тамбура і тенту. Функціональність, комфорт, довговічність і зручне транспортування залежать від форми намета, його ваги і матеріалів, з яких він виготовлений.

    В даний час більшість виробників випускають двошарові намети. Тент, що є верхнім шаром, створює надійний захист від дощу, снігу та сонячних променів. Завдяки шару, що знаходиться між тентом і внутрішньою частиною наметового «будиночка», відбувається процес повітрообміну і видаляється конденсат. Крім цього, в холодну погоду утримується тепле повітря, а в жарку погоду - прохолодне. Крізь спеціально передбачені віконця виконується природна вентиляція.

    Намети без тенту називаються одношаровими. Вони відрізняються від двошарових споруд меншою вагою і низькою ціною, але такі намети менш практичні при змінах погодних умов в тривалому поході, так як не можуть в повній мірі забезпечити необхідний захист і комфорт.

    В якому дизайні виконаний намет важливо з естетичної точки зору, а ось що стосується практичності, то чим простіше конструкція споруди, яку можна легко зібрати, розібрати і скласти в чохол, тим краще, особливо в негоду. Якщо намет виконаний з тканини світлих тонів, то внутрішнє освітлення буде посилюватися.

    купить палатку

    Конструкційні особливості наметів

    Каркаси, що знаходяться в основі наметів, можуть відрізнятися за формою, розміщення і матеріалами, з яких виготовлені їх елементи. Каркас може розташовуватися як з зовнішньої сторони намету, так і з внутрішньої. Часті зміни клімату з різкими поривами вітру і опадами краще витримує стійкий намет із зовнішнім каркасом, який призначений для тривалих подорожей. Як правило, каркас складається з елементів, які виготовлені з алюмінієвого сплаву. Завдяки цьому, він не деформується, має невелику вагу, довговічний і стійкий при будь-яких навантаженнях.  Для рідкісних і короткострокових походів в теплу спокійну погоду підійде намет, каркас якого виконаний з міцного фибергласса. Термін його експлуатації майже 6 років.  Безкаркасна модель палатки здатна захистити рибалок від комарів, якi задрімали в очікуванні ранкового кльову.

    Дуги, що використовуються в конструкції намета, виготовляють з різних матеріалів.  Наприклад, в наметах серії Outdoor використовуються дуги, виготовлені з міцного пластику, а в наметах Adventure - з надійного алюмінієвого сплаву.  Намети Extreme забезпечені легкими і надійними алюмінієвими дугами.

    Форма намету може нагадувати бочку, половину сфери або фургон. Напівсферичному намету не страшний вітер, а намет у формі бочки є більш містким. Конструкції можуть мати в складі від 2 до 5 дуг, що дозволяє вмістити більше п'яти «мешканців». Для чотирьох чоловік більш комфортним може стати намет у вигляді фургона.

    Вхід або вхідний отвір в намет, а точніше його форма і розміри, дуже важливі для зручної експлуатації. Наприклад, зимова палатка, яка не розрахована на розміщення кількох людей, обладнана входом в формі рукава або тубуса, що не сприяє зручному входу і виходу. А ось літні намети мають два зручних входу, які закриваються москітною сіткою. Необхідно пам'ятати, що на зимовій наметі не повинна бути встановлена ​​металева блискавка.

    Тамбур в наметі, призначеного для довгого відпочинку, знаходиться між внутрішнім простором і зовнішнім тентом, тому його використовують як комору або гардероб.  Наявність тамбура дозволяє звільнити місце усередині намету, щоб утримувати спальні місця в чистоті і порядку.

    Дно намету, так само, як пiдлога квартири або будинку, є дуже важливим елементом комфорту. Міцність і водостійкість матеріалу, з якого виготовлено дно намету, забезпечують комфортні умови перебування в ньому. У наметах серії Outdoor дно виконано з міцного поліетилену, показник вологонепроникності якого не менше 1500 мм. Намети Adventure обладнані дном з нейлону або поліестеру, водостійкість близько 5000 мм. В професійних наметах Extreme встановлюється нейлонове прогумоване дно з рівнем водостійкості вище 5000 мм.

    При виготовленні наметів для туристів використовуються такі матеріали:

    • брезент
    • технічний шовк
    • полімерні тканини
    • кардюр

    Брезент тривалий час не промокає і витримує будь-які примхи природи. Популярністю у скелелазів користується дуже легкий технічний шовк. Кардюр має здатність добре зберігати тепло, він стійкий перед випробуваннями вітру і опадів. Особливою легкістю і водостійкістю відрізняються такі полімери, як: поліестер, нейлон і капрон.

    выбор палатки

    При виборі тенту, слід враховувати, що нейлон - недорогий і легкий матеріал, а поліестер не втрачає свій колір під палючими променями сонця і форму при натягу. Якщо планується використовувати намет часто, то особливу увагу слід приділити швам, бо вони першими виходять з ладу. Бажано, щоб шви закривалися термостійкою стрічкою, а на дні повинні бути зварні шви.

    На туристичному наметі, тієї чи іншої моделі, присутні певні маркери і позначення, що передають інформацію про властивості матеріалу, на які слід звернути увагу:

    • thread count - щільність плетіння, від якої залежить міцність матеріалу;
    • texture element - текстура плетіння, яка вимірюється в ТЕКС, для звичайного дна може бути oxford або taffeta, а для армованого - rip stop, величина текстури плетіння 210t підходить для тенту, а 190t - для внутрішнього шару;
    • denie - це товщина нитки, наприклад, 70D;
    • водонепроникність вимірюється в міліметрах водяного стовпа і вказує на здатність тканини утримувати певний рівень води;
    • W / R - маркування, що вказує на наявність шару, що захищає від опадів і перешкоджає утворенню конденсату;
    • PU або Si - наявність поліуретанового або силіконового покриття, що підвищує зносостійкість.

    Вага конструкції намету може перебувати в діапазоні від 0,5 до 25 кг.  Маса намету залежить від його типу і числа спальних місць. Якщо одномісний намет серії Adventure або Outdoor важить від 1 до 1,3 кг, то вага тримісного намету не перевищує 3,6 кг.  Одномісний експедиційний намет Extreme важить більше, ніж 1,5 кг, так як його каркас складається з елементів, виконаних з особливо міцних матеріалів.

    Надійність і стійкість конструкції будь-якої моделі намета залежить від форми, висоти, кількості дуг і якості матеріалів, використовуваних при його виробництві. Чим нижче намет, тим він стійкіший. Наметовий «будиночок» обтічної форми в меншій мірі піддається впливу сильних вітрів. Кращий стійкості перед опадами і сильними поривами вітру сприяє велика кількість дуг, висока якість матеріалів і потужний «скелет».

    Щоб підвищити рівень захисту і стійкість до зношування, сучасні виробники застосовують спеціальні покриття, як всередині намету - поліуретан, так і зовні - силікон. Завдяки цьому, на даху не скупчуються опади, а всередині завжди сухо і тепло.  Додатковий захист від механічних впливів забезпечується армуванням. Міцна і надійна сітка утворюється шляхом прошивки тканини більш щільними нитками.

    Вибираючи якісну туристичну палатку, слід звернути увагу на наявність таких важливих деталей, як:

    • вентиляційні отвори, які відкриваються зсередини;
    • кишені для різних дрібниць у внутрішній частині споруди;
    • петелька під стелею для ліхтарика або лампи;
    • надійні і легкі стропи;
    • міцні кілки для кращого занурення в грунт і стійкості;
    • дрібнопориста москітна сітка;
    • просочення тканини сумішшю, що підвищує її вогнестійкість.

    У каталозі нашого магазину Aks.ua представлені різноманітні моделі наметів від широко відомих виробників, призначені для всіх видів відпочинку.

    Наметові споруди під брендом Tramp прославилися високими показниками водонепроникності, що досягають 8000 мм.

    Торгова марка Hannah приваблює покупців високою якістю і середньою вартістю вироблених товарів для туризму.

    Довговічні намети Salewa бездоганні за всіма параметрами.

    Користуються заслуженою популярністю вироби таких виробників, як Trimm і Caribee.

    Унікальні колекції туристичного спорядження від української торгової марки RedPoint, створені за участю професіоналів в області туризму і провідних альпіністів, тому демонструють відмінні характеристики і затребувані, як в нашій країні, так і за кордоном.

    Якщо Ви ще не визначилися з вибором намету, наші досвідчені фахівці зорієнтують Вас у всьому різноманітті запропонованих варіантів спорядження для туризму та дадуть відповіді на всі питання.

    Опублікував: ; Останнє редагування: 2021-11-25
    Поділитися в соціальних мережах
    Поділитися в Facebook Поделиться в Viber Поделиться в Telegram