Усі результати пошуку →
    По вашому запиту нічого не знайдено. Уточніть свій запит
    phone
    Телефони
    по Україні
    (044) 377-51-55
    Напишіть нам
    Написать в Telegram
    2
    Укр
    • Графік роботи кол-центра: 9:00 - 19:00
    • Графік роботи магазинів:
      • м.Київ, вул. Ушинського, 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, пр-т Академіка Палладіна, 24: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, вул. Довженко, 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, пр-т Степана Бандери, 8: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м. Київ, вул. Гетьмана Павла Полуботка, 90A: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м. Київ, вул. Срібнокільська, 5Б: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: Вихідний
      • м. Київ, Печерська пл., 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: Вихідний
    Фільтри

    Що робити, якщо телефон не включається

    Зручний і функціональний смартфон — невід'ємна частина сучасного життя. Але навіть якісний фірмовий гаджет в один далеко не прекрасний момент може піднести неприємний сюрприз і просто перестати працювати. Про те, чому телефон може перестати включатися, і як виправити основні причини несправностей, розглянемо в цій статті блогу АКС.

    Зміст

    1. Проблеми з акумулятором і зарядним пристроєм
    2. Телефон не включається після падіння
    3. Телефон нагрівся і не включається
    4. Телефон вібрує, але не включається
    5. Вийшла з ладу кнопка блокування
    6. Проблеми з екраном
    7. Телефон не включається після перезавантаження
    8. Не включається телефон після хард ресета
    9. Після оновлення не включається телефон
    10. Після прошивки не включається телефон
    11. Як «оживити» смартфон

    Основні причини, чому не включається телефон

    В першу чергу потрібно переконатися, що в телефон не потрапила вода або інша рідина. Якщо техніка намокла, її слід оперативно просушити і почистити. Включати, перезавантажувати або ще якось взаємодіяти з гаджетом після «купання» не можна. Якщо корпус розбірний, відразу вийміть акумулятор і інші не припаяні запчастини. Після цього зверніться до сервісного центру. Досвідчені майстри видалять залишки вологи, перевірять контакти і плати і повністю відновлять працездатність пристрою. З ремонтом краще не затягувати, навіть якщо вам здається, що гаджет нормально функціонує. І так, ступінь захисту IP67 або IP68 не є панацеєю — електроніка в будь-якому випадку воду «не любить».

    Рідина може потрапити в телефон з різних причин. Але практично завжди результат буде один - вам доведеться чистити гаджет в сервісному центрі.

    Якщо контакту з рідиною не було, можна спробувати реанімувати телефон самостійно. Розберемо основні проблемні ситуації.

    Проблеми з акумулятором і зарядним пристроєм

    Оскільки в процесі роботи техніці потрібно багато енергії, одна з головних причин, чому телефон не вмикається — недостатній рівень заряду. Але нерідкі ситуації, коли просто підключення смартфона до зарядного пристрою не вистачає для запуску.

    Телефон довго лежав і не включається

    Логічно припустити, що стався глибокий саморозряд батареї. Спробуйте поставити гаджет на зарядку. Можливо, індикація з'явиться не відразу — пристрою знадобиться деякий час, щоб відновити мінімальний рівень енергії. Так що підключіть ЗУ і залиште техніку на пару годин. Якщо всі елементи працюють нормально, цього часу цілком вистачить, щоб акумулятор вийшов з глибокого розряду і зарядився як зазвичай.

    Телефон не включається після зарядки

    Якщо попередній пункт не спрацював, можливо кілька варіантів. Досить часто не вистачає потужності зарядного пристрою. Тобто батарея смартфона в принципі не зарядилася після глибокого розряду. Допомогти може підключення акумулятора до зарядки-жабки (для знімних АКБ) або ж до повербанку, якщо у вас гаджет в монолітному корпусі.

    Акумулятор-жабка може допомогти запустити знімний акумулятор телефону, якщо потужності основного ЗП не вистачає.

    Також можливі проблеми з ЗП, кабелем живлення або гніздом зарядки. Спробуйте підключити до зарядки інший гаджет. Індикатор каже, що нічого не відбувається? Поміняйте зарядний пристрій або кабель. В іншому випадку доведеться звернутися в СЦ. Якщо діагностика підтвердить, що не працює гніздо зарядки, поміняти його можна швидко і недорого.

    Телефон включається тільки на зарядці

    Такий розвиток подій однозначно вказує на проблеми з акумулятором. Як правило, термін служби сучасних літієвих батарей становить близько 2-2,5 років, а в разі екстремальних умов експлуатації або неправильного використання — ще менше. Так що якщо вашу модель смартфона ви купили більше трьох років тому, варто задуматися про придбання нового АКБ і його заміну.

    Смартфон включається і відразу вимикається

    Така «поведінка» гаджета може бути обґрунтована різними несправностями апаратних частин. Якщо говорити про акумулятор, можливо забруднення клем і контактів. Є можливість дістати АКБ? Розберіть смартфон, акуратно видаліть видимі сліди пилу та іншого сміття, наприклад, зубочисткою. Чистити потрібно і контакти батареї, і самого телефону. Якщо проблема не вирішена, не поспішайте в СЦ, справа може бути не тільки в акумуляторі.

    Апаратні поломки

    В основі смартфона лежить певна конфігурація мікросхем, чіпів і шлейфів, що об'єднують їх в єдину систему. І вихід з ладу будь-якого з цих елементів позначається на функціональності пристрою вкрай негативно. Деякі з проблем «пофіксити» нескладно. В інших випадках без походу в майстерню не обійтися.

    Телефон не включається після падіння

    В старих моделях мобільних іноді допомагало розбирання гаджета і акуратна збірка його заново. Сучасні монолітні смартфони не дозволять вам це зробити без спеціальних інструментів і обладнання. Так що доведеться звертатися в майстерню. Діагностика дозволить визначити, які саме плати або модулі вийшли з ладу, а потім вам запропонують їх замінити і після ремонту гаджет повернеться в стрій. Профіт!

    Найчастіше при падінні пошкоджується екран смартфона. Але вийти з ладу можуть і внутрішні деталі. Без їх заміни в СЦ запустити телефон не вийде.

    Телефон нагрівся і не включається

    Смартфони дуже чутливі до температури навколишнього середовища, можуть вимкнутися на морозі або перегрітися на сонці. Якщо останнє мало місце бути, дайте пристрою охолонути в тіні або під кондиціонером, і повторіть спробу включення через пару-трійку годин.

    Але причиною нагріву може бути не тільки зовнішній вплив:

    Телефон вібрує, але не включається

    З такою проблемою користувачі смартфонів на базі ОС Android стикаються досить часто. Однозначної рекомендації в цьому випадку дати не можна, так як причини можуть бути самі різні. В сервісний центр доведеться звертатися, якщо вібрація без включення телефону викликана:

    • поломкою дисплейного модуля;
    • обривом шлейфів;
    • замиканням на платі;
    • несправністю контролера живлення;
    • попаданням води на внутрішні деталі пристрою.

    Впоратися самостійно користувач може, якщо причина:

    Вийшла з ладу кнопка блокування

    Досить очевидна причина, чому телефон не включається — природний знос або пошкодження кнопки блокування. Зазвичай проблема починає проявлятися поступово і заздалегідь — доводиться по кілька разів натискати на кнопку для розблокування екрана або його установки, сильно тиснути. І в якийсь момент кнопка зовсім перестає реагувати на дії користувача. На щастя, в сервісному центрі заміна клавіші включення вважається дрібною несправністю і коштує недорого. Головне, не намагайтеся виконати ремонт самостійно, щоб не посилити проблему.

    Проблеми з екраном

    Якщо не працює дисплейний модуль, ви можете просто не зрозуміти, що телефон уже включений. Але такі поломки не проявляються раптово, якщо не брати до уваги різкі механічні навантаження (удари, падіння). Згадайте, чи не миготіли в останні дні перед вимиканням смуги на екрані, чи не кліпала картинка. Якщо такі симптоми були, швидше за все смартфон не включається через дисплей, що вийшов з ладу. Замінити екран (або тільки шлейф підключення) можна в сервісному центрі.

    Помилки програмного забезпечення

    Апаратна база, безумовно важлива. Але без операційної системи і додатків смартфон — це просто дисплей і набір мікросхем, який не зможе виконати жодну з функцій. Помилки в програмі часто призводять до некоректної роботи гаджета і не дають його запустити. При цьому не потрібно бути програмістом, щоб самостійно усунути найпоширеніші збої ПЗ.

    Зависання на стадії завантаження логотипу — поширена проблема смартфонів на базі OS Android

    Телефон не включається після перезавантаження

    З якоїсь причини вам потрібно перезавантажити смартфон. Але далі щось пішло не так і ви бачите тільки підсвічений екран з «андроідменом» або брендом виробника. Якщо при спробі включення телефон застряг на логотипі, найпоширенішими причинами проблеми можна назвати:

    • Нестачу пам'яті. Нестача дискового простору або зовсім не дає системі запуститися коректно, або ж значно розтягує процес завантаження. Спробуйте все ж дочекатися завантаження ОС, а потім видаліть зайві дані і додатки.
    • Збої програмного забезпечення. Через додатки, що неправильно «встали», вірусне ПЗ, помилки системи. Можливо, вам допоможе ще одне примусове перезавантаження смартфона, або скидання налаштувань через інженерне меню (докладніше про цей спосіб розповімо нижче). Ще один варіант — дістати акумулятор, почекати і знову спробувати запустити гаджет.

    Правда, не можна виключати і апаратні несправності, які можуть стати наслідками удару, падіння, потрапляння всередину вологи або впливу занадто низькою або навпаки занадто високої температури. Так, пошкодження кнопки power або шлейфа підключення часто призводить до того, що смартфон починає перезавантажуватися по колу. Система довантажується до логотипу, а потім йде в новий цикл. Діагностувати подібну проблему можна тільки в майстерні на спеціальному стенді.

    Не включається телефон після хард ресета

    Скидання до заводських налаштувань — один з найбільш ефективних способів вирішити проблеми зі смартфоном. Але що робити, якщо ви зробили hard reset, і пристрій перетворилося на «цеглину»? Перші кілька варіантів дій схожі з попереднім пунктом, спробуйте:

    • перезавантажити телефон;
    • хвилин на 20 витягнути батарею (якщо вона знімна);
    • дістати карту пам'яті і СІМ-карту;
    • залишити смартфон на зарядці мінімум на 3 години.

    Якщо ці прості кроки не допомогли, досвідченим користувачам належить зробити перепрошивку гаджета. Недосвідченим, на жаль, теж. Але якщо навиків у вас немає, не варто намагатися придбати їх самостійно, хіба що ви вже пригледіли собі новий смартфон. Зверніться в сервісний центр, перепрошивка смартфонів входить в перелік послуг майстерні.

    Після оновлення не включається телефон

    Автоматичне оновлення версії системи або установка оновлень для додатку може пройти некоректно, і після перезавантаження телефон відмовиться працювати. Якщо у вас андроїд-смартфон, в подібних ситуаціях варто повернутися до попередньої версії або зробити скидання налаштувань до заводських. Оскільки зайти в налаштування або набрати сервісний код у вас не вийде, для проведення hard reset слід увійти в інженерне меню Recovery Mode. Для цього слід:

    1. Знайти в інтернеті, яка комбінація клавіш відкриває режим на вашій моделі девайса. Практично завжди використовуються кнопки Power і управління гучністю, але у різних виробників режим натискань різний. Наприклад, найбільш поширена комбінація – це одночасне натискання кнопки «включення» і «зменшити гучність». Але для девайсів Motorola і Lenovo натискаємо кнопки «гучність вниз» + «гучність вгору» + «включення». Samsung — «Додому», «Гучність+» і «Вкл.» одночасно. Тримаємо клавіші, поки не відобразиться меню.
    2. Перейти до розділу «wipe data/factory reset» або «Clear eMMC». В деяких випадках він може називатися «Clear Flash». Встановлюємо вибір на ньому. Якщо сенсор не реагує на дотики, для перемикання пунктів меню використовуйте клавіші гучності.
    3. Підтвердити дію, вибравши «yes – delete all user data».
    4. Дочекатися завершення скидання (це може зайняти певний час) і натиснути Reboot System. Після цього телефон повинен заробити в нормальному режимі.

    Важливо! Враховуйте, що хард резет призводить до втрати даних: вам доведеться встановлювати заново всі програми, налаштовувати акаунти, будуть стерті всі дані з пам'яті телефону (інформація на картці пам'яті зберігається). Пережити втрату буде легше, якщо у вас є синхронізація Гугл, бекапи в хмарному сховищі або на ПК.

    Після прошивки не включається телефон

    Перепрошивка смартфона дозволяє виправити помилки системи, оновитися до нової версії або додати необхідні користувачу функції ОС. Але не завжди цей процес проходить гладко. Після прошивки телефон може не запрацювати у разі:

    • установки невідповідної або пошкодженої збірки;
    • порушення порядку прошивки, це характерно при відсутності належного досвіду роботи;
    • збою живлення. Наприклад, «глипнуло» світло в міській мережі або є проблеми з акумулятором.

    Якщо ви зафіксували подібні проблеми, можна повторити процес перепрошивки, з новою збіркою і в правильному порядку. Або ж повернутися до попередньої версії системи, виконавши скидання налаштувань, як описано в попередньому розділі. Але якщо на перший погляд ви все зробили правильно, а телефон не заробив, краще віддати гаджет на відновлення професіоналам.

    Що робити, якщо зламався телефон

    Узагальнюючи все вищесказане, зазначимо — в більшості випадків зламаний гаджет не варто «колупати» самостійно, краще відразу звернутися до перевіреного сервісного центру. Адже інженери щодня стикаються з найрізноманітнішими поломками, і прекрасно знають і симптоми, і методи вирішення основних проблем. Крім того, за зовнішніми ознаками не завжди можна точно визначити причину несправності, так що перед ремонтом телефона в майстерні роблять діагностику. До речі, в сервісному центрі АКС вона безкоштовна, навіть якщо ви вирішите усунути поломку в іншому місці.

    Брендове обладнання та досвідчені руки — запорука якісного ремонту в СЦ.

    А ось самостійний некваліфікований ремонт може тільки посилити проблему. Наприклад, замість легкої чистки ви остаточно пошкодите тонкий шлейф або не просушите гаджет до кінця, і контакти продовжать окислюватися після контакту з водою. Але в деяких ситуаціях досить просто можна змусити пристрій правильно працювати і в домашніх умовах, без залучення фахівців.

    Як оживити смартфон — замість підсумків

    Отже, перерахуємо основні пункти алгоритму дій користувача, якщо телефон «глючить» і не включається:

    • переконайтеся, що техніка не потрапляла в воду, не падала, не билася;
    • добре зарядіть смартфон. При цьому переконайтесь, що і зарядної пристрій і кабель зарядки працюють коректно;
    • спробуйте перезавантажити гаджет. Якщо можливо — на кілька хвилин дістаньте батарею;
    • витягніть флешку, перевстановіть сім-карту;
    • якщо телефон перегрівся, дайте йому охолонути пару-трійку годин;
    • скиньте налаштування до заводських. Так ви втратите особисті дані, але в багатьох випадках зможете повернути гаджет до дії.

    І тільки в тому випадку, якщо ні один з цих кроків не допоміг вирішити проблему, замовляйте ремонт телефону в професійному сервісному центрі.

    Популярні питання про ремонт телефонів

    ✅ Скільки часу займає ремонт телефона?

    Залежить від складності ремонту та наявності запчастин. Як правило, прості операції займають 20-30 хвилин. Замінити акумулятор смартфона можна за 15 хвилин. В окремих випадках на ремонт може знадобитися два-три дні.

    ✅ Як бути без телефона під час ремонту?

    На час ремонту вашого телефона СЦ надасть вам інший апарат, тому ви можете не хвилюватись, що залишитеся без зв'язку.

    ✅ Адреси сервіс-центрів в Україні

    У Києві ви можете звернутися в сервісні центри АКС за адресами: пр-т Академіка Палладіна, 13; вул. Ушинського, 1; вул. Довженка, 1; пр-т Степана Бандери, 8. Якщо ви живете в іншому місті України, замовте ремонт телефона в режимі онлайн на нашому сайті.
    Опублікував: ; Останнє редагування: 2021-11-25
    Поділитися в соціальних мережах
    Поділитися в Facebook Поделиться в Viber Поделиться в Telegram