Усі результати пошуку →
    По вашому запиту нічого не знайдено. Уточніть свій запит
    phone
    Телефони
    по Україні
    (044) 377-51-55
    Напишіть нам
    Написать в Telegram
    2
    Укр
    • Графік роботи кол-центра: 9:00 - 19:00
    • Графік роботи магазинів:
      • м.Київ, вул. Ушинського, 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, пр-т Академіка Палладіна, 24: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, вул. Довженко, 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, пр-т Степана Бандери, 8: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м. Київ, вул. Гетьмана Павла Полуботка, 90A: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м. Київ, вул. Срібнокільська, 5Б: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: Вихідний
      • м. Київ, Печерська пл., 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: Вихідний
    Фільтри

    Як наклеїти захисне скло

    Захисне скло — надзвичайно корисний аксесуар, який не варто ігнорувати всім власникам гаджетів. Адже оригінальний сенсорний екран часто страждає від падінь, зіткнення з твердими предметами, дряпається і забруднюється. Пошкоджений дисплей телефона або планшета можна замінити на новий, але вартість такого ремонту порівнянна з ціною нового пристрою. А от загартоване захисне скло навіть високої якості можна купити недорого.

    В блозі АКС ми вже говорили про особливості вибору захисних стекол, відмінності між різними типами стекол, наприклад, матовими і глянсовими, і заміну пошкодженого захисту. У цьому матеріалі ми розповімо, як його правильно наклеїти на екран пристрою, на якому цей аксесуар встановлений раніше не був.

    Як наклеїти скло на телефон

    В більшості магазинів при купівлі захисного скла вам напевно запропонують відразу його встановити на ваш смартфон. Але витрачати гроші на послугу зовсім не обов'язково. Це нескладна процедура, яку ви цілком можете провести самостійно. Від вас буде потрібні тільки акуратність, чистота навколо і дотримання нескладного алгоритму.

    Наклеїти захисне скло на смартфон самостійно не складно, якщо діяти акуратно і не поспішаючи.

    Способів встановити скло на смартфон можна знайти декілька. Один з найбільш простих і зручних передбачає наявність також, крім відповідного до вашої моделі смартфона аксесуара, гарячої води у ванній і липкого скотча. Порядок дій наступний:

    1. Підготуйте робочий простір у ванній кімнаті. Пропарте приміщення — остигаючи і осідаючи, пара видаляє з повітря практично весь пил, який міг би потрапити на екран або скло. Заодно ретельно вимийте руки і зафіксуйте волосся, щоб воно не заважало роботі. Розстеліть рушник (без ворсу) або іншу чисту тканину.
    2. Підготуйте інструменти та допоміжні аксесуари, розкладіть їх так, щоб можна було взяти однією рукою. Серед необхідного: рідкий засіб для очищення екранів, серветка з мікрофібри, спеціальна волога або звичайна суха серветка, канцелярський скотч, ножиці і шматочок тонкого рівного пластику. Можна скористатися банківської або дисконтною карткою. Серветки часто входять в комплектацію захисного скла. Якщо ви купили набір без них, мікрофібру і, наприклад, паперові носові хустки, можна придбати окремо.
    3. Очистіть екран телефона від всіх видів забруднень. Спочатку — за допомогою вологої серветки або ж змочіть суху серветку засобом для очищення сенсорних екранів. Також підійде спирт або антистатик. Потім приберіть всі залишки і плями мікрофіброю.
    4. Акуратно розпакуйте захисне скло. При цьому не знімайте захисну плівку з нижньої (покритої клеєм) сторони.
    5. Прикладіть скло до екрана саме так, як його потрібно встановити — клейовою основою, ретельно поєднуючи всі краї і вирізи під датчики або кнопки.
    6. Візьміть смужку скотча довжиною 3-5 сантиметрів. Наклейте верхню частину на скло, перегніть через край і закріпіть другий кінець на задній кришці смартфона. Повторіть два-три рази. Дійте дуже акуратно, не поспішайте, щоб не збити центрування. У результаті повинна вийти своєрідна «книжка» або «дверцята», де роль «петель» грають смужки скотчу.
    7. Перевірте, чи не залишилося пилу на екрані або склі. Переконайтеся, що аксесуар не зрушив і ідеально збігається з гаджетом.
    8. Розкрийте «книжку», акуратно зніміть захисну плівку зі скла. Опустіть захист на екран, притисніть по центру. Потім рухами від центру до країв розгладьте пластиковою карткою. Це видалить бульбашки повітря і забезпечить надійну фіксацію.
    9. Приберіть скотч — і ви отримаєте готовий результат.

    Якщо ви все зробили правильно, наклеєне скло буде встановлено максимально надійно, ніщо не буде викажати зображення, на краях не залишиться зазорів для пилу і вологи.

    Як правильно наклеїти 3d скло на телефон

    Якщо ваша модель смартфона оснащена зігнутим по краях екраном, оптимальним захистом для вашого гаджета буде скло 3d. Від інших типів воно відрізняється формою граней — вони також зігнуті, точно повторюючи форму екрана.

    3D скло для смартфона з вигнутим екраном краще, ніж плоский аксесуар, захищає гаджет від пилу і інших проблем.

    У наклєюванні скла 3D принципових відмінностей немає, можна використати наведений вище алгоритм. Єдиний момент у тому, як приклеїти 3д скло — після остаточної фіксації потрібно прогладити спочатку краї, а потім вже притиснути захист до екрана. Тобто коли аксесуар вже прикладений до дисплея смартфона шаром, що клеїть, масажними рухами проведіть пальцями по боках захисного скла. Після цього — по верхній і нижній рамці скла. І тільки після цього притисніть центр.

    Як наклеїти захисне скло на планшет

    Незважаючи на значну площу екрана, установка захисного скла на планшет практично не відрізняється від наклеювання його на дисплей смартфона. Звичайно, не рахуючи того, що аксесуар потрібно замовляти під відповідну модель гаджета, він буде більше і важче стандартного скла для смартфона.

    За принципом роботи і доступними функціями захисне скло для планшета від аксесуара для телефонів не відрізняється.

    Трохи складніше буде стежити за чистотою — більше місця для пилу. Крім того, зручніше буде працювати з широким скотчем. Але якщо великої бобіни у вас немає, можна обійтися тонкою стрічкою.

    В іншому всі необхідні кроки відповідають алгоритму наклеювання, описаного у попередньому розділі. Можливо, вам знадобиться докласти трохи більше зусиль для розгладження скла і видалення повітряних бульбашок після установки аксесуара на екран планшета.

    Помилки при наклеюванні захисного скла

    Головний ворог користувачів — поспіх. Тому якщо не маєте в своєму розпорядженні запас часу, установку краще відкласти. Не менш важливі точність і акуратність.

    Ще одна поширена проблема — недостатня очистка екрану, аксесуара і поверхонь навколо. Порошинки і розводи рідини, що залишилися в процесі наклеювання, істотно викажають зображення і псують зовнішній вигляд гаджета. При цьому пам'ятайте, що внутрішній шар скла (клейову основу) протирати навпаки не можна. А захисна плівка з цієї сторони загартованого скла знімається в останній момент.

    Неправильне центрування, особливо в вигнутих стеклах — зазвичай результат поспіху і неуважності, цього легко уникнути, якщо не поспішати.

    Крім того, відзначимо важливий момент, який відноситися не стільки до поклейки, скільки до вибору скла — невідповідність аксесуара і екрана самого гаджета.

    Переклеювання захисного скла

    Не вийшло встановити захист з першого разу? Якщо ви придбали якісний аксесуар, отриманий досвід стане в нагоді вам при повторній наклейці захисного скла.

    Якщо ви погано наклеїли скло на телефон, візьміть пластикову картку, і дуже акуратно підведіть її під найбільш слабо закріплений кут (або той, що видався вам таким). Плавно, щоб не розколоти скло, піднімайте протектор, поки захист повністю не відклеїться. Виправте допущені помилки і повторіть спробу — клейова основа якісних виробів витримає ці маніпуляції. Правда, якщо не вийде і з другого разу, краще звернутися до професіоналів і швидше за все вам порадять придбати ще один аксесуар. Інакше фіксація буде не надто надійною.

    І все ж ми впевнені, що завдяки нашим порадам ви без проблем впораєтеся з установкою захисту на ваш гаджет самостійно і з першого разу.

    Популярні питання про захисні стекла для телефонів і планшетів

    ✅ Чи потрібно купувати клей для захисного скла?

    Як правило, в цьому немає необхідності. Виробник заздалегідь наносить клейову основу на всю поверхню скла або по його краях. У рідкісних випадках клей може стати в нагоді, якщо потрібно зафіксувати пряме скло на зігнутому екрані 3D. Але таких ситуацій краще уникати.

    ✅ Що таке антишпигунське захисне скло?

    Це скло, яке звужує кут огляду. При перегляді під кутом зображення затемнюється, тому, наприклад, ніхто не побачить вашу переписку, заглядаючи через плече. Аналогічні властивості має не тільки антишпигунське, але і конфіденційне скло.

    ✅ Для чого потрібно універсальне захисне скло?

    Іноді складно знайти відповідний аксесуар для маловідомої або знятої з виробництва моделі гаджета. У таких випадках допомогти може універсальне скло. При виборі зверніть увагу на діагональ, інші параметри таких виробів стандартні.

    ✅ Де можна купити захисне скло?

    Широкий вибір захисних стекол для смартфонів і планшетів ви знайдете в каталозі інтернет-магазину АКС. А в разі, якщо ви не наважуєтеся встановити захист самостійно, вам з радістю допоможуть фахівці сервісного центру AKS.ua.
    Опублікував: ; Останнє редагування: 2021-11-25
    Поділитися в соціальних мережах
    Поділитися в Facebook Поделиться в Viber Поделиться в Telegram

    Розумний будинок

    Програмований Wi-Fi термостат опалення TUYA (HS082062)
    2199 грн
    2969 грн
    Код товара: 653749 copy-code
    1 відгук