Усі результати пошуку →
    По вашому запиту нічого не знайдено. Уточніть свій запит
    phone
    Телефони
    по Україні
    (044) 377-51-55
    Напишіть нам
    Написать в Telegram
    2
    Укр
    • Графік роботи кол-центра: 9:00 - 19:00
    • Графік роботи магазинів:
      • м.Київ, вул. Ушинського, 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, пр-т Академіка Палладіна, 24: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, вул. Довженко, 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, пр-т Степана Бандери, 8: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м. Київ, вул. Гетьмана Павла Полуботка, 90A: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м. Київ, вул. Срібнокільська, 5Б: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: Вихідний
      • м. Київ, Печерська пл., 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: Вихідний
    Фільтри

    Як вибрати ліхтарик?

    Про те, що таке ліхтарик, довго розповідати немає сенсу, у загальних рисах це відомо навіть тим, хто ними практично не користувався. А ось про те, як правильно вибрати ліхтар, рідко знають навіть досвідчені користувачі. Спробуємо розібратися разом.

    Тип пристрою, або цілі використання

    Це перше питання, яке потрібно вирішити. Адже залежно від того, для яких цілей вам потрібен ліхтар, залежить його конструкція і набір опцій, а значить – і ціна. В цьому матеріалі ми не будемо надто заглиблюватися в вузькопрофільні нетрі. Достатньо буде розглянути основні типи ліхтарів, які можна використовувати у побуті, на природі та в інших ситуаціях.

    Універсальний – повсякденний або міський ліхтарик невеликих розмірів, як правило, ручний. Його найчастіше використовують для нічних прогулянок і в разі відключення електрики. Серед моделей ліхтариків для повсякденного носіння зустрічаються такі, які працюють або в одному режимі, або в декількох. Яскравість міського ліхтарика рідко перевищує 30 люмен.

    Ручний кишеньковий ліхтарик Bailong Police 5001-03-CM

    Ліхтар для туризму зовні нагадує ліхтар для повсякденного використання, але відрізняється:

    • більш великими габаритами;
    • більшою енергоємністю, а значить – тривалим часом автономної роботи;
    • різноманітністю налаштувань та додаткових функцій, наприклад, в ліхтариках для туризму в широкому діапазоні регулюється ступінь яскравості.

    Схожі з туристичними моделі для полювання і риболовлі. Мисливці та рибалки оцінять ліхтарик Bailong Police BL-1892-T6 в корпусі з міцного алюмінієвого сплаву, з можливістю фокусування променя та п'ятьма режимами роботи.

    Тактичні ліхтарі оснащують кнопкою моментального включення, вони можуть кріпитися на зброю і застосовуються під час ведення бойових дій або військових ігор. Для них характерна висока ступінь яскравості – від 300 і більше люмен, і вузький діапазон спрямованості променя. Наприклад, підстовбурний суперміцний ліхтарик Bailong Police BL-Q1837-T6, корпус якого виготовлений з анодованого алюмінію, може використовуватися з будь-якою зброєю, в тому числі з гвинтівками і рушницями. Йому не страшні ні волога, ні пил, ні удари, дальність світлового потоку — до 600 метрів.

    тактичний ліхтарь Bailong Police BL-Q1837-T6

    Ліхтарик для дайвінгу використовується під водою, тому основна його характеристика – абсолютна водонепроникність. Невеликі габарити та обтічна форма полегшують експлуатацію. Потужність світлового потоку для кожної моделі різна.

    В цілому, представлений поділ досить умовний і не включає повну класифікацію ліхтарів. Крім того, одну і ту ж модель можна використовувати у різних ситуаціях. Головне, виділити характеристики, критичні для основних цілей.

    Особливості конструкції ліхтарей

    Ця характеристика вказує на розміри ліхтарика, форму корпусу, вбудовані кріплення.

    Ручні ліхтарі – найпоширеніший тип. Як правило, це невеликі моделі, які зручно тримати і направляти однією рукою. Ліхтарики у формі трубки нерідко постачають з петлею для зап'ястя. Більш габаритні і потужні прямокутні оснащують жорсткої ручкою. За призначенням у цій категорії багато типів пристроїв, як універсальні, так і для туризму або тактичні.

    Налобний ліхтарик відрізняється невеликою вагою і наявністю стрічок та замків для кріплення на голові. Потужність світлового потоку налобних ліхтарей – в діапазоні 30-100 люмен.

    налобний ліхтарик

    Ліхтарик-брелок відрізняється компактністю і легкістю і, як видно з назви, кріпиться на зв'язці ключів. Його призначення – висвітлення таких близько розташованих ділянок, як сходова клітка, поштова скринька, замкова свердловина. Для цих моделей характерне просте управління і невелика яскравість (5-10 люмен).

    Ліхтар-лампа призначений для освітлення великих площ, наприклад кемпінгу або будівельного майданчика. При роботі він встановлюється на столі або іншій поверхні, носити їх з собою досить важко через великі габарити. При виборі ліхтаря-лампи варто звернути увагу на тривалість автономної роботи. Приклад популярної моделі — світлодіодна лампа аварійного освітлення Yajia YJ-6808 54LED.

    Ліхтарик-лампа Yajia YJ-6808 54LED

    Важливі технічні характеристики

    У картці товару при виборі конкретної моделі ліхтаря в інтернет-магазині майбутній власник може побачити, крім уже описаних, такі характеристики:

    • тип живлення, кількість елементів. Від цього безпосередньо залежить час автономної роботи. Невеликі ліхтарики працюють від батарейок, найпотужніші — від вбудованих акумуляторів різної ємності;
    • спосіб зарядки. Навіть найпотужніший елемент живлення з часом сідає, і його потрібно заряджати. Батарейки — тільки міняти, акумулятор можна підключити до електромережі або порту USB. Окремі моделі можна заряджати від вбудованих сонячних батарей. Але це скоріше допоміжний, а не основний варіант;
    • додаткові опції. Тут фантазія виробників практично не обмежена, тому перераховувати всі особливості не будемо, виділимо лише найцікавіші. Наприклад, за допомогою дімера можна плавно регулювати інтенсивність світіння. Ліхтарі з функцією повербанк дозволяють зарядити від вбудованого акумулятора смартфон або інший гаджет;
    • кількість режимів роботи. У найпростіших моделях він один — включений/виключений. Чим дорожче і функціональніше ліхтарик, тим режимів більше. Наприклад, стробоскоп, енергозбереження, розсіяне світло тощо;
    • матеріал корпусу. Найдешевший варіант — пластик. Корпус для міцних туристичних або тактичних ліхтарів можуть робити з армованого алюмінію або поєднання металу і гуми, пластика. Цікаве рішення — парафін. Такі ліхтарики імітують свічки і використовуються в якості нічників.

    Не зайвим буде уточнити дальність світіння, час роботи на одному заряді, герметичність корпусу або ступінь захищеності від води, падіння і пилу. Зрозуміло, що для звичайного побутового використання підійде найпростіша модель без всяких "наворотів". Але якщо вам потрібен надійний помічник далеко від благ цивілізації, краще не поскупитися на ліхтарик високої якості з максимальною функціональністю.

    Опублікував: ; Останнє редагування: 2021-11-25
    Поділитися в соціальних мережах
    Поділитися в Facebook Поделиться в Viber Поделиться в Telegram