Усі результати пошуку →
    По вашому запиту нічого не знайдено. Уточніть свій запит
    phone
    Телефони
    по Україні
    (044) 377-51-55
    Напишіть нам
    Написать в Telegram
    2
    Укр
    • Графік роботи кол-центра: 9:00 - 19:00
    • Графік роботи магазинів:
      • м.Київ, вул. Ушинського, 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, пр-т Академіка Палладіна, 24: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, вул. Довженко, 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, пр-т Степана Бандери, 8: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м. Київ, вул. Гетьмана Павла Полуботка, 90A: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м. Київ, вул. Срібнокільська, 5Б: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: Вихідний
      • м. Київ, Печерська пл., 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: Вихідний
    Фільтри

    Як вибрати термос

    Розроблені на початку XX століття німецьким підприємцем Бургером на базі посудини Дьюара термоси — відмінна підмога при приготуванні і зберіганні напоїв і багатьох страв. Термоси асоціюються з теплом, відпочинком і затишком. При цьому сфера їх використання набагато ширше, ніж просто чашка гарячого чаю. У цьому матеріалі ми детально розглянемо функціональність виробів і критерії вибору термосів для різних ситуації.

    Тип виробу

    Більшість користувачів, коли мова йде про термос, уявляє собі класичну циліндричну колбу в корпусі і з подвійною кришкою. Але насправді сучасний вибір виробів набагато ширше. Виділимо кілька цікавих типів, крім традиційних термосів для гарячих напоїв представлених на ринку.

    Термокружки — компактні, об'ємом до 0,5 л, вироби для нетривалого (2-4 години) підтримання температури рідини. Оснащені зручним клапаном, щоб пити гарячий (або холодний, як захочете) напій безпосередньо з термоса.

    Харчові термоси — по конструкції аналогічні класичним, але ширші, схожі на миски судини для їжі. Іноді замість вакууму в харчових контейнерах використовується термоизоляционная прокладка. Ще один варіант — багатоскладовий ланч-бокс, в якому до загального корпусу вкладається кілька контейнерів. Їх можна використовувати для кількох людей або для комплексних обідів.

    Набор для ланчу ZOJIRUSHI SL-XE20AD

    Дитячі термоси — по конструкції схожі з класикою, але полегшені і невеликого розміру. Яскрава відмінність дитячих виробів — привабливий, веселий зовнішній вигляд. Наприклад — принт з героями мультфільмів.

    Термопляшки — термоси з кришкою, що загвинчується, невеликого розміру, як правило, до 1 літра. Найчастіше їх використовують під час прогулянок або тренувань, для зберігання холодної води та інших освіжаючих рідин.

    Фляги — компактні, часто плоскі термоси з вузьким горлечком і без чашки. Як і термобутилкі, призначені для частого транспортування, наприклад — в походах або на тренуваннях. Зазвичай фляги роблять з металу, що забезпечує підвищену стійкість до механічних навантажень.

    Всі типи термосів виконують схожі функції і в принципі взаємозамінні. Але найбільш комфортно підбирати відповідну посудину для кожної конкретної ситуації.

    Об’єм термоса

    Це один з найважливіших параметрів при виборі виробу. При цьому рекомендувати щось конкретне ми не можемо — питання вимагає індивідуального підходу. Перед придбанням вам потрібно подумати, скільки рідини ви п'єте, а якщо потрібен великий термос — прикинути кількість порцій. Щоб зорієнтуватися було простіше, наведемо усереднену статистику:

    • об’єм термокружок зазвичай від 200 мл до 0,5 літра. Один з найкомфортніших варіантів — 350-400 мл;
    • для класичних термосів мінімальний обсяг — 0,5-0,7 мл, якщо розраховувати на одну людину, також популярні варіанти 1-1,5 і 2 літри, коли мова йде про компанію;
    • якщо плануєте брати тару з собою, краще вибрати варіант до 0,7 літра, інакше термобутилка або інша посудина може здатися занадто важкою. Це ж правило працює і для дитячих термосів.

    Термос Hello Kitty 7481-7

    Ще один нюанс, який залежить від обсягу посуду — чим більше рідини, тим довше зберігається її температура, елементарна фізика. При цьому якщо мова йде про вироби, які ви будете часто носити з собою, важливо дотримуватися балансу між вагою і температурним режимом. Занадто маленький термос не зможе зберегти температуру довго, а надто великий носити при собі буде важко. До того ж, чим більший об'єм, тим термос дорожче.

    Матеріал колби

    Колба — найважливіший елемент термоса, від її якості безпосередньо залежать термоізоляційні властивості судини, а іноді і смак напою. При виготовленні колби вибір матеріалів невеликий, і за минулі з моменту винаходу термосів сто років мало що змінилося. Використовуються:

    • нержавіюча сталь — відрізняється високою міцністю;
    • скло — хімічно нейтральне. Тому підходить для зберігання ароматних напоїв, приготування йогуртів;
    • керамічне покриття — міцніше, ніж скло, при цьому також екологічно чисте і безпечне для здоров'я. Правда, виробників, які використовують керамічні колби, на ринку поки небагато;
    • пластик — недорогий і легкий матеріал. Але довговічність пластикових виробів можна поставити під сумнів. Пластикові колби можна використовувати для прохолодних напоїв, гаряче в них краще не заливати.

    Матеріал корпусу

    Термокружка Con Brio 380мл (CB-348) Синя

    Варіантів небагато: метал, пластик і їх поєднання. Як і з колбою, плюси і мінуси приблизно однакові. Сталь міцніше, пластик дешевше і легше. При виборі орієнтуйтеся на умови експлуатації: дитині більше підійде легкий пластиковий термос, тим більше, що їх дизайн зазвичай радує погляд. Для походів, коли ударів і падінь уникнути складно, варто вибрати міцну сталеву посудину. Термокружки та інші невеликі термоси, не оснащені ручками, часто забеспечують вставкою з нековзкого пластика чи іншого матеріалу, щоб тримати їх в руках було зручніше.

    Особливості конструкції і дизайну термоса

    Питання як естетики, так і функціональності. В цей розділ можна включити принт корпусу, а також такі корисні елементи, як ручки, форму клапана, зовнішнє покриття. Ми вже вказали, яке значення має матеріал корпусу. Також варто звернути увагу на:

    • Пробку. Вона повинна легко закручуватися і щільно прилягати до шийки. В іншому випадку термос буде погано тримати тепло. Якщо вибираєте термос з кнопкою, теж перевірте герметичність і легкість натискання. Аналогічно і з зовнішньої кришкою, якщо вона є. Кришка не повинна нічим пахнути, адже найчастіше її використовують як чашку.
    • Ручку. Відсутність люфту, надійність кріплень — ознака гарного аксесуара. Враховуйте, наскільки зручно тримати термос з урахуванням ваги, адже повний він буде набагато важче.
    • Стійкість. Занадто вузьке або слизьке денце призведе до регулярного перекидання термоса.
    • Принт. Якщо робите вибір на користь корпусу з малюнком, враховуйте не тільки привабливість зображення, але і якість покриття, інакше воно швидко зітреться.

    Нюанси вибору

    При перевірці якості термоса класичними можна назвати три простих тести:

    • наявність запаху. Пробка може пахнути пластиком, але навіть це не бажано. Від внутрішньої колби не повинно бути запаху. Зовсім;
    • «шейкер» — закрийте всі кришки і потрясіть виріб. Висока якість = відсутність будь-яких сторонніх звуків на кшталт тріска або клацань;
    • окріп. Цей тест складно провести безпосередньо в магазині, але вдома зробіть це обов'язково. Налийте окріп в термос, закрийте пробку і залиште на 10-15 хвилин. Потім доторкніться до стінок термоса. Якщо вони навіть трохи нагріються зовні, виріб слід обміняти на більш якісний товар. Заодно можна перевірити і герметичність — перевернути закритий термос і трохи потрясти. Клапана не повинні пропускати навіть дрібні краплі.

    Термос Stanley Legendary Classic 1.4 л Nightfall

    Обов'язково зверніть увагу на бренд виробу. Нерідко логотип є найкращою гарантією якості термоса, особливо якщо мова йде про такі «кити», як Stanley або Zojirushi — їх сміливо можна назвати еталонами. Продукція цих компаній коштує дорожче в порівнянні з конкурентами, але в даному випадку ціна більш ніж виправдана. Це довговічні термоси з ретельно продуманою конструкцією. Підтвердженням служить, наприклад, 25-річна гарантія на термоси Stanley.

    В бюджетному сегменті можна виділити термоси Con Brio. Це українська торгова марка, вироби якої характеризують доступні ціни та конкурентоспроможна якість. В асортименті фірми широко представлені дитячі термоси, а також «класика» і термокружки.

    Підсумки

    Вибрати якісний термос зовсім не складно, навіть з огляду на величезний асортимент пропозицій. Головне — відразу визначитися, для яких цілей вам потрібен виріб, в яких умовах ви будете його використовувати. Від цього залежать всі основні параметри: тип термоса, об’єм, матеріали.

    Після покупки не забувайте, що для продовження терміну служби за термосом потрібно правильно доглядати. У тому числі:

    • мити відразу після використання;
    • сушити в відкритому вигляді;
    • не використовувати термос з кнопкою-клапаном для нефільтрованих напоїв;
    • берегти від ударів і падінь. Навіть металеві колби до них дуже чутливі.

    Ці прості правила допоможуть продовжити термін служби виробу і уникнути появи цвілі і неприємних запахів.

    Опублікував: ; Останнє редагування: 2021-11-25
    Поділитися в соціальних мережах
    Поділитися в Facebook Поделиться в Viber Поделиться в Telegram