Усі результати пошуку →
    По вашому запиту нічого не знайдено. Уточніть свій запит
    phone
    Телефони
    по Україні
    (044) 377-51-55
    Напишіть нам
    Написать в Telegram
    2
    Укр
    • Графік роботи кол-центра: 9:00 - 19:00
    • Графік роботи магазинів:
      • м.Київ, вул. Ушинського, 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, пр-т Академіка Палладіна, 24: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, вул. Довженко, 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, пр-т Степана Бандери, 8: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м. Київ, вул. Гетьмана Павла Полуботка, 90A: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м. Київ, вул. Срібнокільська, 5Б: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: Вихідний
      • м. Київ, Печерська пл., 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: Вихідний
    Фільтри

    Спальні мішки

    Зміст

    Огляд спального мішка

    Ні в кого навіть сумнівів не повинен викликати той факт, що спальний мішок один з найголовніших реквізитів для походу тривалістю в кілька днів. Це, нехай і невелике, але затишне спальне місце забезпечить мандрівника довгоочікуваним нічлігом, і не важливо, спекотною липневою ніччю або морозним лютневим днем, в стінах готелю або на відкритому повітрі. Перше, на що потрібно звернути увагу, вибираючи спальник, це не ціна або яскравий зовнішній вигляд. А завдання, які Ви покладаєте на майбутній елемент свого спорядження. Для цього потрібно розуміти, яким чином класифікуються і чим відрізняються спальні мішки між собою.

    Спальники, як і багато іншого спорядження для туризму мають свій поділ за призначенням, конфігурацією, сезонністю використання і розмірами.

    За призначенням мішки поділяють на три основні класи:

    • Для Кемпінгу. Мають найменшу вагу і габарити в складеному стані. У більшості випадків при пошитті використані натуральні щільні тканини і штучний наповнювач. Як правило, конструктивно представляють собою мішки-ковдри.
    • Туристичні. При виготовленні використовується сировина високої якості. Існує дуже багато модифікацій даного типу мішків.
    • Для екстриму. Наділені максимальним рівнем надійності і є найтеплішими. Як утеплювач часто використовується натуральний пух. Ціна, відповідно, теж не найменша.

    Спальник

    Згідно конструктивних особливостей на ринку часто зустрічаються два типи спальних мішків:

    • Мішок-ковдра.  Конструкція максимально проста і зрозуміла. Зовні нагадує домашній плед. По периметру розташована вбудована блискавка, за допомогою якої, складена вдвічі ковдра легко перетворюється в замкнуте спальне місце.  Може бути доповнений знімним капюшоном, підголовником і безліччю секцій для подушок і утеплювача.
    • Кокон. Найпопулярніший туристичний варіант. Обов'язково присутній капюшон, іноді навіть вбудовані рукава. Конструкція може бути удосконалена стягувальними лямками і шнурівкою.

    кокон

    Вкрай рідко зустрічаються ексцентричні види спальників, наприклад, що закривають лише нижню частину тіла, іменований слонової ногою, або ж спальник без спинки з назвою Квілт. Такі моделі мають низький попит.

    Найчастіше туристичні спальні аксесуари не мають статевої приналежності. Проте, на бирках деяких виробників можна зустріти позначення «М» і «Ж». Такий стан справ дещо бентежить, тому що не зрозуміло за якими критеріями виробник визначає, яку букву нанести на «ярличок» товару.

    Як вибрати спальний мішок

    Від того, наскільки правильно підібраний спальник, безпосередньо залежатиме рівень якості майбутнього відпочинку. Тому вибрати правильний розмір майбутнього спального місця - важливо.

    Мішки типу «Кокон» в стандарті мають довжину до 2.2 метрів і розраховані на людину середнього зросту. Ширина ж підбирається в залежності від конституції тіла. Для середньостатистичного туриста досить буде 0.8 м. Для повних людей підходящої шириною стане 0.9 м. Це найбільш поширені значення габаритів.

    спальник-одеяло

    Стандартна довжина мішок-ковдри становить від 2 до 2.2 метрів, а ширина дорівнює 0.75 м, але також як і в одязі зустрічаються великі розміри, наприклад, XXL досягає 0.9 м в ширину. Не варто забувати, що існують як дитячі, так і підліткові варіанти спальних мішків, до того ж за ціною вони обходяться дешевше. Щоб правильно підібрати товар по зросту, існує проста формула L = H + 20см.  Де L-довжина виробу, а H-зріст. Тепер перейдемо до вибору спального мішка згідно температурних умов, в яких він буде використовуватися.

    Найбільш часто на ярликах виробники вказують сезонність (на літо, зиму і т.д.) або режими температур:

    • Потіння;
    • Комфорт;
    • Виживання.

    Природно, орієнтуватися необхідно за середнім показником, так як це буде те значення температур, при якому можна отримати прийнятні умови для сну.

    Тому перш ніж купити, необхідно ознайомитися з діапазоном температур, які притаманні області передбачуваного відпочинку. Деякі туристи можуть мати в своїй екіпіровці навіть два спальника, наприклад в горах, де градуси біля підніжжя і вершини сильно різняться.

    Спальний мішок своїми руками

    Якщо є бажання, трохи вільного часу і найпростіше швацьке обладнання, то спальний мішок можна виготовити своїми руками.  Для цього знадобляться три основних матеріала:

    • Тканина;
    • Підкладка;
    • Наповнювач.

    sleeping bagспальник

    Основний матеріал повинен мати достатню міцність, легко очищатися і бути незламним бар'єром від вітру і дощу. Для цього добре підійде поліестер або нейлон.  Для підкладки краще використовувати фліс або шовк. Як утеплювач застосувати можна або синтетику (синтепон), або натуральний матеріал у вигляді пуху водоплавних птахів.

    Наступним етапом буде крій і зшивання елементів конструкції. В інтернеті можна знайти вже готові викрійки, що дозволить істотно заощадити час. Приступаємо до вибору форми майбутнього виробу (мішок-ковдра або кокон), переносимо викрійки на міліметровий папір і далі слідуємо наміченим алгоритму:

    • Викроюємо елементи основного чохла і підкладки;
    • Зшиваємо викрійки разом з трьох сторін;
    • Набиваємо мішок наповнювачем;
    • Прошиваємо сторону, яка залишилась;
    • Щоб утеплювач не збивався, рекомендується простьобати виріб;
    • Пришиваємо блискавку по периметру.

    У підсумку отримуємо класний спальний мішок наповнений теплом Ваших рук.

    Опублікував: ; Останнє редагування: 2021-11-25
    Поділитися в соціальних мережах
    Поділитися в Facebook Поделиться в Viber Поделиться в Telegram