Усі результати пошуку →
    По вашому запиту нічого не знайдено. Уточніть свій запит
    phone
    Телефони
    по Україні
    (044) 377-51-55
    Напишіть нам
    Написать в Telegram
    2
    Укр
    • Графік роботи кол-центра: 9:00 - 19:00
    • Графік роботи магазинів:
      • м.Київ, вул. Ушинського, 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, пр-т Академіка Палладіна, 24: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, вул. Довженко, 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, пр-т Степана Бандери, 8: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м. Київ, вул. Гетьмана Павла Полуботка, 90A: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м. Київ, вул. Срібнокільська, 5Б: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: Вихідний
      • м. Київ, Печерська пл., 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: Вихідний
    Фільтри

    Час для музики

    Зміст

    Сучасні акустичні системи здатні дивувати своїм чистим і об'ємним звучанням. Широкий спектр регулювань, неймовірна потужність, здатність працювати автономно і трендовий дизайн - це далеко не все, чим може похвалитися акустика, яка доступна обивателю, будь-то система 5-1, саундбар або портативна bluetooth колонка.

    Акустика фото

    Акустичні колонки - це сукупність декількох гучномовців, здатних створювати звукову хвилю. Залежно від кількості головок, які витягують звук, система може бути одно- і многополосной. Для того, щоб доповнити звучання колонок низькими частотами часто застосовують сабвуфери.

    Сабвуфер - це генератор баса в вигляді низькочастотного динаміка, існувати як самостійна одиниця він не може, тому працює в комплексі з двома і більше акустичними колонками. Завдяки сабвуферу системи відтворення виходять компактними, так як сателіти (колонки) оснащені лише невеликими середньо- і високочастотними випромінювачами.

    Сабвуфер фото

    Підключення колонок

    Розробники музичних колонок постійно впроваджують в свою продукцію все більш нові технології, що дозволяє максимально адаптувати акустику до того середовища, де вона буде активно експлуатуватися. Особлива увага приділяється способу підключення додаткових пристроїв, адже плутатися в проводах не завжди зручно, а часом, прокладка акустичного кабелю просто неможлива.

    Основні види підключення:

    • Bluetooth. Це бездротова технологія обміну протоколами на невеликих відстанях. Хоча цей спосіб з’єднання і вважається морально застарілим, проте дуже широко використовується в портативній акустиці, так як дозволяє підключити додатковий пристрій і при цьому витрачати мінімум енергії.  Швидкість передачі даних невелика, але стабільна, чого цілком достатньо для вирішення завдань, покладених на бездротову акустику. Якщо колонка не підключається до додаткового обладнання, то потрібно оновити з'єднання і перевірити, чи з'являється блютуз модуль в мережі взагалі. У разі якщо включити бездротову мережу не виходить, то потрібно замінити мікросхему, яка відповідає за неї.
    • Wi-Fi. Це високошвидкісний спосіб обміну даними по повітрю. Відрізняється своєю універсальністю, так як більша частина сучасної техніки (стаціонарні пк, телевізори, ноутбуки та смартфони) оснащені саме модулем Wi-Fi. Перевага перед іншими технологіями полягає у великому радіусі покриття і високої швидкості передачі пакетів даних. У тому випадку, коли активувати мережу не виходить, необхідно налаштувати підключення заново. Якщо колонка не з'являється в мережі зовсім, потрібний ремонт або заміна wi-fi модуля.
    • AUX або стандарт 3.5мм. Найбільш популярний і консервативний метод підключення. Секрет широкого поширення полягає у високому рівні надійності і простоті використання. Швидкість передачі даних блискавична, так як технологія є дротовою. Досить мати під рукою AUX кабель хорошої якості і безперебійна робота забезпечена на довгий час. Основна несправність, яка може виникнути, це пошкодження проводу або гнізда, в яке він підключений. Усувається ця поломка шляхом заміни пошкоджених елементів і не вимагає великих грошових витрат.

    Якщо мова йде не про домашню акустичну систему, а про портативнi колонки, то крім систем сполучення з іншими пристроями, необхідно розуміти звідки береться автономність і як правильно з нею обходитися.

    Як заряджати портативну колонку правильно

    Конструкція портативної колонки включає в себе автономне джерело енергії.  Так як в сучасних пристроях застосовуються літій-іонні або літій-полімерні акумулятори, то інструкція по правильній експлуатації буде відповідати саме цього типу накопичувачів.

    Зарядка батареи

    • Щоб розкрити потенціал акумулятора в повній мірі, після покупки колонки рекомендується зробити калібрування у вигляді декількох циклів повної зарядки і розрядки.
    • Щоб батарея прослужила весь термін експлуатації, закладений в неї, необхідно тримати рівень заряду в межах 20-95%, так як цей відрізок найбільш комфортний для акумулятора. Після використання колонки, необхідно повністю виключити її, так як тривале перебування в режимі очікування може привести до повної розрядки акумулятора, що загрожує виходом з ладу останньої.
    • Під час активної фази процесу зарядки, не рекомендується прослуховувати музику на колонці, так як це призводить до швидкого зносу батареї.
    • Зарядку робити необхідно за допомогою шнура або ЗУ, які поставляються в комплекті з портативної акустикою.
    • Час зарядки буде залежить від ємності акумулятора і потужності зарядного пристрою.

    Підсилювач звуку своїми руками

    Іноді в руки можуть потрапити акустичні колонки пасивного типу, в конструкцію яких не входить підсилювач.

    Микросхема

    Підсилювач звуку - це пристрій який збільшує рівень вхідного сигналу в кілька разів за допомогою додаткових елементів живлення, при цьому конфігурація його (сигналу) залишається незмінною.

    Для того щоб сусіди зверху були здивовані, спробуємо зібрати найпростіший підсилювач самостійно.

    За основу візьмемо мікросхему TDA7396, так як вона наділена наступними перевагами:

    • Невеликі габарити;
    • Для відводу тепла досить пасивного радіатора;
    • Є вбудовані системи захисту і додаткові налаштування;
    • Знайти можна в будь-якому радіомагазині.

    Перш ніж приступити до складання, звернемося до схеми мікроконтролера

    Распиновка микроконтроллера

    Тепер озброюємось паяльником, кількома радіодеталями, які включені в принципову схему підсилювача і приступаємо до складання.

    На виході отримуємо класний одноканальний підсилювач звуку, який здатен в піку видати до 40 Вт потужності, що досить непогано для простої конструкції.

    Якщо возитися з пайкою і заготівлею радіодеталей не хочеться зовсім, то можна відразу приступити до пошуку вже готових колонок.

    Як обрати колонки

    До вибору акустичної системи необхідно підходити вкрай відповідально, і чітко розуміти для яких цілей вона буде використовуватися.  Від цього будуть прямо залежати габарити системи і кількість компонентів включених в неї.

    • Портативні колонки. Легко транспортуються і працюють автономно, тому підходять для активного заміського відпочинку. Основні параметри, які потрібно враховувати: потужність динаміків, ємність батареї і рейтинг колонки серед однокласників всіх брендів.
    • Комп'ютерні колонки. Так як використовуються стаціонарно, тому прив'язка до габаритів не є першорядним. Головне це потужність і чистота звучання. Якщо бюджет обмежений, то можна зупинитися на динаміках в пластиковому корпусі, а якщо хочеться "дорогого" звучання, то основний матеріал короба - дерево.
    • Саундбар. Якщо необхідно доповнити перегляд телепередач і фільмів якісним і природним звучанням, то це найбільш підходящий вид акустики.
    • Багатоканальні системи. Якщо хочеться зануритися в атмосферу кінотеатру або нічного клубу прямо у себе вдома, то звернути увагу слід на системи в комплект яких входить сабвуфер і декілька сателітів.

    У тому випадку, якщо підібрати акустику не виходить, то не потрібно тягнути, а рекомендується звернутися за допомогою фахівців в інтернет магазина AKS.ua.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Опублікував: ; Останнє редагування: 2021-11-25
    Поділитися в соціальних мережах
    Поділитися в Facebook Поделиться в Viber Поделиться в Telegram