Усі результати пошуку →
    По вашому запиту нічого не знайдено. Уточніть свій запит
    phone
    Телефони
    по Україні
    (044) 377-51-55
    Напишіть нам
    Написать в Telegram
    2
    Укр
    • Графік роботи кол-центра: 9:00 - 19:00
    • Графік роботи магазинів:
      • м.Київ, вул. Ушинського, 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, пр-т Академіка Палладіна, 24: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, вул. Довженко, 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, пр-т Степана Бандери, 8: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м. Київ, вул. Гетьмана Павла Полуботка, 90A: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м. Київ, вул. Срібнокільська, 5Б: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: Вихідний
      • м. Київ, Печерська пл., 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: Вихідний
    Фільтри

    Види копій дисплейних модулів для iPhone

    Про те, яке велике значення має оригінальність комплектуючих в техніці Apple, ми говорили в минулому матеріалі. При цьому мова йшла і про те, що на території України отримати доступ до фірмового «яблучного» сервісу не просто, у всякому разі в осяжному майбутньому. З огляду на цей момент, а також враховуючи вартість оригінальних деталей, не дивно, що багато користувачів при ремонті екрану iPhone роблять вибір на користь репліки. У цій статті пропонуємо разом з блогом АКС розібратися, які види копій комплектуючих Apple представлені на ринку і різницю між ними.

    Оригінал-або-майже-оригінал дисплейного модуля

    Оригінальний дисплей для iPhone 5S

    Для тих, хто пропустив, нагадаємо: купити оригінальні комплектуючі Apple по суті неможливо. Можна придбати новий пристрій або при ремонті знайти донора — аналогічний вашому гаджет для розбирання.

    Чому ж в такому випадку ми говоримо про оригінали, а інтернет-магазини їх продають? Тут ми приходимо до питання про те, що значить комплектуючі OEM.

    Комплектуючі OEM

    Original Equipment Manufacturer, або українською виробник оригінального устаткування — позначення рівня якості комплектуючих певної категорії. Ці деталі виробляються на підприємствах-партнерах, в даному випадку мова йде про Foxconn або Inventec, за ліцензією Apple. Якість ОЕМ можна порівняти з «рідними» запчастинами, встановленими при випуску смартфона.

    Такі комплектуючі не проходять спеціального контролю фахівцями фірми, яка видала ліцензію. В іншому — не відрізняються від оригіналів нічим. Роблять їх:

    • на тих же виробничих потужностях;
    • за тими ж технологіями;
    • з тих же матеріалів, що і дисплеї для новеньких iPhone.

    Тому, хоч і з невеликою обмовкою, у випадку з OEM можна вести мову про оригінальні дисплейні модулі.

    З огляду на вищесказане, якщо при пошуку нового екрану для iPhone ви бачите позначку «original» — не поспішайте звинувачувати продавця в обмані. Адже деталі ОЕМ застосовуються для ремонту продукції Apple і в авторизованих СЦ. Повторимося: оригінальні комплектуючі Apple можна тільки зняти з пристрою-донора або придбати з новим смартфоном. У всіх інших випадках оригінальна запчастина = деталь якості ОЕМ.

    Власне копії

    Дисплей для iPhone качества High Copy

    Як бачите, оригінальні запчастини Apple — річ досить умовна, однозначно дорога, хоч і якісна. Тому багато користувачів при ремонті погоджуються на компроміс і установку репліки. Але копія від копії різниться, всі їх можна розділити на кілька нерівнозначних категорій.

    High Copy: еліта в світі реплік

    Якість High Copy. Такі запчастини виробляються на тих же заводах, що і попередні види комплектуючих, з використанням фірмових технологій і матеріалів, але вже без ліцензії від бренду. Якщо говорити про високоякісні копії (high copy), то це найкраще, що може запропонувати ринок запчастин, з оптимальним співвідношенням ціна/якість. Якщо оригінал з якоїсь причини ви встановити не можете, наприклад, не вистачає бюджету або довго чекати поставки, а якість екрану вкрай важлива, робіть вибір на користь high copy.

    Copy: орієнтуємося на виробника

    Просто Copy, зазвичай із зазначенням виробника — деталі, вироблені на фабриках, безпосередньо не пов'язаних з Apple. Якість цих дисплеїв (як і їх ціна) визначається брендом. Наприклад, NCC ESR ColorX прагнуть якомога точніше відтворити оригінальний екран, а

    • Longteng
    • Tianma
    • ShenChao

    дозволяють собі певні вільності в технологіях і матеріалах, щоб здешевити кінцевий продукт. Відповідно, чим нижче рівень якості, тим більша різниця з рідним дисплеєм, і не в кращу сторону.

    Питання копій «ноунейм» ми піднімати не будемо — це той самий «китай», який не просто так отримав репутацію дешевих підробок. Якщо думаєте встановити на айфон копію дисплейного модуля, вибирайте комплектуючі озвучених вище брендів, а в ідеалі — high copy.

    З огляду на досить низьку вартість реплік, особливо в порівнянні з оригіналом, копії користуються чималим попитом. На жаль, далеко не всі сервісні центри і продавці комплектуючих чесні зі своїми клієнтами. Нерідкі випадки, коли за гроші користувача, розраховані на оригінал, йому пропонують низькоякісну копію. Про те, як уникнути подібної ситуації і чітко визначити рівень якості дисплейного модуля, ми поговоримо в наступній статті нашого циклу, присвяченого дисплеям Apple.

     

    Опублікував: ; Останнє редагування: 2021-11-25
    Поділитися в соціальних мережах
    Поділитися в Facebook Поделиться в Viber Поделиться в Telegram